Ko nas (ne)čuva sa Dunava?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko nas (ne)čuva sa Dunava?

NOVI SAD - Zahvaljujući brzoj reakciji spasilačke službe, u subotu popodne, izbegnuta tragedija na Štrandu. Rečna policija u Novom Sadu ne postoji, a Lučka kapetanija pozajmljuje čamac od granične policije...

Čamac bez vozača se u punoj brzini u subotu popodne uputio prema kupačima na Štrandu, nakon što je iz njega ispao nesavesni vozač, koji je bio pod dejstvom alkohola i nije bio stariji od 19 godina, piše današnji „Dnevnik".

Velika tragedija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sprečena je samo zahvaljujući brzoj reakciji spasilačke službe, a postoji opasnost da se tako nešto ponovi, jer bahate vozače skutera i glisera nema ko da kontroliše.

-Rečna policija u Novom Sadu ne postoji, a neodgovorne vozače za sada kažnjava jedino Lučka kapetanija, koja ih ponekad kontroliše, koristeći pozajmljeni čamac od granične policije - navodi šef novosadske kapetanije Boris Oreb, u izjavi za RTV.

U Kapetaniji dodaju da je u poslednjih mesec dana vožnju čamca polagalo oko 250 Novosađana različitog uzrasta, među kojima je najviše bilo ljudi srednjih godina.

Ispit se polaže upravo radi povećanja bezbednosti plovidbe, a da bi neko dobio dozvolu za upravljanje čamcem, dovoljno je da ima 18 godina, položi teorijski deo i nauči da vesla.

Princip je isti i za vozače glisera i skutera na vodi, za koje važi pravilo da zaštitnoj ogradi na plaži ne smeju prići bliže od 150 metara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.