Knjiga uvek dobro rešenje za beg od svakodnevice (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga uvek dobro rešenje za beg od svakodnevice (AUDIO)

Knjiga je uvek dobro rešenje da se promeni ritam svakodnevnice, da se pročita nešto novo i zanimljivo, ili, jednostavno, korisno utroši slobodno vreme. Da li je leto, vreme odmora i putovanja vreme kada se više čita?

Preko leta građani se odlučuju za knjige laganijeg sadržaja, kaže Klaudija Slepčev iz Gradske biblioteke u Novom Sadu.

''To su romani, beletristika, uglavnom ljubavni i istorijski romani, kao i putopisi", rekla je Klaudija.

U knjižarama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su aktuelne akcije i popusti, pa mogu da se pronađu jeftinije knjige ili da se kupe dve po ceni jedne, rekla nam je Katarina Pejčić iz knjižare "Delfi".

"Mi se trudimo da se i na tim akcijama nađu vrlo kvalitetne knjige, naravno da cena ponekada može da privuče kupca", napominje Katarina.

Knjige nam pomažu da se razonodimo, zabavimo i proširimo svoje vidike. Uz omiljenu knjigu leti se sugrađani opuštaju kod kuće ili na plaži, a opredeljuju se za različite žanrove.

Za one koji vole da čitaju u društvu, u gradu postoji knjižara sa drugačijim konceptom. U sklopu knjižare ''Bulevar Books'' nalazi se i kafe, pa uz kafu ili drugi napitak možete kupiti i čitati omiljenu literaturu, rekla nam je Vitomirka Trebovac.

"Kafe knjižare su nešto što sve evropske metropole imaju kao redovnu gradsku ponudu, to je civilizacijska tekovina i mi volimo da ljudi dolaze u pauzama ili ciljano", rekla je ona.

Ukoliko imate slobodnog vremena preko leta, želeli biste da ga utrošite čitajući, a niste sigurni u svoj izbor, većina biblioteka i knjižara nude veliki izbor knjiga, ali i top listu najčitanijih naslova, koja vas može opredeliti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.