Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klub Kontrast imao dva izlaza za evakuaciju

NOVI SAD -

Radio-televizija Vojvodine danas je istraživala da li su u diskoteci "Kontrast", u kojoj je prošle noći u požaru poginulo šest osoba, bile sprovođene mere zaštite od požara, da li je kontrola obavljana na vreme i ko je bio zadužen za to.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je danas da je očigledno da diskoteka "Kontrast" nije ispunjavala protivpožarne standarde i da je jasno da postoji odgovornost vlasnika.

Novosadska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policija uhapsila je jutros vlasnika i dvojicu zakupaca novosadske diskoteke. Uhapšeni su vlasnik Alojz G. i zakupci Slaviša S. i Dejan R. i njima je određenjo policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti izvedeni pred istražnog sudiju Osnovnog suda u Novom Sadu.

On je naveo da je nadzor na objektu bio urađen i da je izricana prekšajna kazna zbog neispunjenja mera zaštite od požara, ali da je to, kako je kazao, samo papirologija.

Prema njegovim rečima, za kontrolu lokala nadležno je Odeljenje za preventivnu zaštitu uprave za vanredne situacije u Novom Sadu i nadležne službe proveravaju koje su mere zaštite bile predlagane.

Načelnik Uprave za preventivu u Sektoru MUP-a za vanredne situacije Ivan Zarev izjavio je danas da je prevencija i zaštita od požara regulisana novim Zakonom o zaštiti od požara iz 2010. godine i da ne postoje detaljniji propisi - podzakonski akti ili tehnički propisi, koji tretiraju isključivo takvu vrstu objekata, kao što su diskoteke.

Zarev je u izjavi Tanjugu istakao da ne postoji mogućnost potpune sistemske zaštite od požara u pojedinačnim slučajevima i da je moguće da će se požar dogoditi i pored najrigoroznijih kontrola.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.