Klinički centar Vojvodine dobio časopis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinički centar Vojvodine dobio časopis

Klinički centar Vojvodine, prvi put od osnivanja, dobio je časopis "Reč lekara", koji će izlaziti tri puta godišnje. Prvi broj štampan je u 300 primeraka. Planirano je da pacijenti prilikom dolaska na lečenje, u svakoj klinici, imaju časopis na raspolaganju. On će, za nekoliko dana, biti dostupan i posetiocima zvaničnog sajta te zdravstvene institucije.

Klinički centar najveća je zdravstvena instutucija u Vojvodini i tu se rešavaju najsloženiji medicinski slučajevi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << U ovom poslu greška nije dozvoljena, ne postoji i ne sme da se desi, kaže urednica časopisa "Reč lekara" Mirjana Živojinov.

" Koji posao je moguće raditi da čovek nekad i ne pogreši. Upravo me je to motivisalo da ovaj časopis bude promotivnog karaktera, da nije sve crno ... rade stručnjaci koji svoj ceo život jesu dali svojoj struci" , kaže doc. dr Mirjana Živojinov. U prvom broju predstavljene su sve klinike Kliničkog centra Vojvodine.

Prof. dr Edita Stokić, pomoćnica dirktora Kliničkog centra Vojvodine ja naglasila:

" Ovaj prvi broj samo je obuhvati priču o tome kako izgleda Klinički centar Vojvodine, ali je predviđeno da se u narednim brojevima iz svake oblasti medicine koja je zastupljena u KCV realizuje i odgovarajuća tema iz odgovarajuće oblasti lečenja.Prikazaćemo i nove metode lečenja, primenu novih medikamenata, savremene aparature, ali insistiraćemo i na prikazivanju sopstvenih rezultata".

"Mislim da je informisanje o funkcionianju zdravstvenih institucija nešto o čemu i u budućnosti možemo zajedno raditi, jer to jeste interes 7000 lekara koje ja predstavljam", kaže drTomislav Stantić, predsednik Regionalne lekarske komore Vojvodine

Časopis "Reč lekara", kako nam je saopšteno, biće štampan i na jezicima manjina, kao i na engleskom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.