Klime za porodilište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2016, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klime za porodilište

U okviru humanitarne akcije "Klime za porodilišta", koju je pokrenula Blic fondacija uz podršku kompanije "Elkom trejd", novosadska Betanija dobila je klima uređaje.

To je značajna donacija za to porodilište, jer će od sada boravak u njemu biti prijatniji, kako za bebe i njihove majke, tako i za osoblje.

Andrea Radin i Tatjana Golubović dobile su dečake. Kažu i njima, kao i ostalim majkama koje borave na odeljenju neonatalogije, bilo bi mnogo prijatnije da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostorije klimatizovane.

Trudnicama, koje će ovog leta postati majke, boravak u Betaniji biće prijatniji, jer će tri klima uređaja biti postavljena upravo na odeljenju neonatalogije.

"Porodilje i novorođenčad su osetljivi na visoke temperature. I veliki broj aparata koji se koriste u lečenju porodilja i beba su takođe osetljivi na visoke temperature i ne mogu da rade u tim uslovima, tako da ova donacija stiže u pravi čas i u prave ruke", kaže prof. dr Vesna Turkulov.

"Klime za porodilišta" je nova akcija Blic fondacije čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja.

U novosadskom porodilištu dnevno se rodi preko 20 beba, a godišnje oko sedam hiljada dece.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.