„Kleopatri“ četiri nagrade

Izvor: Blic, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Kleopatri“ četiri nagrade



Po oceni Sportskog saveza Apatina, od 1.600 sportista iz 44 kluba opštine Apatin, najbolji u ovoj godini je Milan Blanuša, član bodi bilding i fitnes kluba "Kleopatra", prvak države i osmoplasirani u svetskoj seniorskoj konkurenciji.

Članica istog kluba Radmila Delić, prvakinja države i Balkana, proglašena je za najbolju sportistkinju. "Kleopatra" je proglašena i za najbolji klub, a Nataša Kubik, trener u pomenutom klubu, za najboljeg trenera.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najboljeg mladog sportistu proglašen je Zoran Končar iz Kajak kluba "Panonija" koji je ove godine osvojio nekoliko prvih mesta u više disciplina juniorske i seniorske konkurencije, a najbolja mlada sportistkinja je Milica Kuridža, članica Omladinskog rukometnog kluba "Apatin", član Druge savezne lige. Kuridža je i član juniorske reprezentacije Vojvodine.

Za najboljeg sportskog radnika u 2007. proglašen je Ilija Ožegović, predsednik Šahovskog kluba "Vulkan Protektor".

Sportski savez opštine od prošle godine dodeljuje i priznanje najuspešnijim školama, a ovog puta priznanje je dobila OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Sonte. Za najbolji sportski kolektiv u Radničko-sportskim igrama proglašeno je Opštinsko udruženje penzionera u Apatinu, a priznanje je dobila i Komisija za radničko-sportske igre Veća saveza samostalnih sindikata.

- Pre tri godine kada smo osnovani, u Sportski savez se učlanilo 24 kluba, a danas ih ima 44 sa oko 1.600 sportista. Za sve klubove Savez obezbeđuje kolektivno osiguranje, putne troškove za takmičenja i dolazak studenata na utakmice, sve vrste kotizacije, članarine, takse prema granskim savezima, plaćene troškove sudija, delegata i ostalih službenih lica, besplatno korišćenje sportskih objekata za treninge i takmičenja, trenerske plate, sportsku opremu, stipendije za kvalitetne sportiste i nadoknada za ishranu na takmičenjima izvan apatinske opštine - kaže Dušanka Popović, generalni sekretar Sportskog saveza.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.