Klavirski koncert Jovane Kosanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klavirski koncert Jovane Kosanović

Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor održaće klavirski koncert Jovane Kosanović, pod nazivom "Somborci svome gradu", koji će se održati u subotu, 16. februara, u Narodnom pozorištu Sombor sa početkom u 19 časova.

Koncert se organizuje u okviru manifestacije kojom će biti obeležen Dan grada Sombora.

Jovana Kosanović rođena je 14.11.1997. u Somboru. Osnovnu školu "Avram Mrazović" i Osnovnu muzičku školu "Petar Konjović" u klasi prof. Arlete Štrangarić-Šteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << završava u svom rodnom gradu 2012. godine. Četiri godine kasnije, u Beogradu završava Srednju muzičku školu "Vatroslav Lisinski", u klasi prof. Olge Bauer. Po završetku srednjošlolskog obrazovanja, upisuje osnovne studije na Univerzitetu za muziku i izvodjacke umetnosti u Gracu u klasi prof. Milane Chernyavske.

Od svoje sedme godine, kada počinje da svira klavir, do danas imala je preko 400 nastupa u zemlji (u Kolarčevoj zadužbini, SKC Beograda, Gradskoj kući Novog Sada i Sombora, Narodnom pozoristu Sombora, Karlovačkoj gimnaziji...) i inostranstvu (Nemačkoj, Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Austriji, Kazahstanu, Makedoniji...).

Od svoje sedme godine, prvog takmičenja i osvojene prve nagrade sa maksimalnih 100 bodova, do danas je osvojila preko 30 nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Pored uspeha iz klavira, takmičila se na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz srpskog, biologije, fizike, matematike i hemije osvojivši brojne nagrade.

Dobitnica je Pohvale Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine za postignute rezultate u oblasti muzike 2010. i 2011. godine, kao i Zahvalnice Opštine Čukarica za postignute rezultate na Republickom takmičenju 2013. i 2015. godine. Bila je stipendista Fonda "Dositeja" i dobitnica stipendije za posebno nadarene učenike i studente Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dobitnica je stipendije Univerziteta umetnosti u Gracu za postignute rezultate i učesnik "Mentoring" projekta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.