Kinezi zainteresovani za PKB?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2018, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi zainteresovani za PKB?

Predsednik Samostalnog sindikata PKB Milisav Đorđević rekao je da su prošle nedelje u tu kompaniju dolazili predstavnici zainteresovane kineske firme.

On je za današnju "Politiku" kazao da su sastanku sa njima prisustvovali samo predstavnici rukovodstva kompanije i da niko od predstavnika sindikata nije prisustvovao sastanku.

Đorđević je rekao i da nema zvanične informacije, kao i da ništa konkretno za sada nije dogovoreno.

"Neobično je to što ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tender još nije objavljen, ni imovinsko-pravni odnosi", rekao je Đorđević.

Kako je istakao, oba reprezentativna sindikata se protive prodaji PKB-a bez da država zadrži određeni udeo.

Pre nekoliko dana ambasador Kine Li Mančang otkrio je da jedna vodeća kineska firma "studira" PKB i da će uskoro poslati posebnu stručnu ekipu u Beograd tim povodom.

Tada je on kazao i da je Kina zainteresovana za privatizaciju polovine od 120 državnih preduzeća u Srbiji i istakao RTB "Bor" i PKB.

Kako list navodi, Kinezi su se i ranije nezvanično pominjali kao zainteresovani za privatizaciju najvećeg srpskog poljoprivrednog kombinata, ali je ovo prvi put da je tu mogućnost u izjavi naveo visoki kineski zvaničnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kinezi zainteresovani za PKB

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Apr.2018

BEOGRAD - Jedna vodeća kineska firma "studira" PKB i uskoro će poslati posebnu stručnu ekipu u Beograd tim povodom, rekao je pre nekoliko dana ambasador Kine Li Mančang i dodao da je Kina zainteresovana za privatizaciju polovine od 120 državnih preduzeća u Srbiji, među kojima su i RTB Bor i PKB...Kako...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.