Kikindski biciklisti u Evropskoj nedelji mobilnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindski biciklisti u Evropskoj nedelji mobilnosti

Uz generalni moto - "Kombinuj i kreći se", Evropska nedelja mobilnosti biće obeležena i u Kikindi. Tema ovogodišnje kampanje, najvećeg događaju u Evropi posvećenog održivoj urbanoj mobilnosti je multimodalnost, kombinovanje različitih vidova prevoza.

U skladu sa samom kampanjom, u subotu, 15. septembra, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Kikinde organizuje rekreativno-biciklističku vožnju od Kikinde do jezera Laguna u Banatskom Velikom Selu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grad Kikinda pozvao je sve zainteresovane sugrađane da se priključe i uzmu aktivno učešće u organizovanoj vožnji bicikala i na taj način promovišu zdrav život bez automobila.

Sve aktivnosti i sadržaji koji se organizuju u okviru ENM usmerene su na ograničavanje korišćenja automobila u urbanim zonama i promovisanje zdravog načina života, kao što su biciklizam i pešačenje, pa i Kikinđani imaju priliku da se ličnim primerom priključe kampanji.

Okupljanje , prijava i priprema za polazak iz Kikinde zakazani su za 9 sati na platou ispred Železničke stanice. Start vožnja do jezera Laguna u Banatskom Velikom Selu najavljen je za 9 sati i 30 minuta, a povratak oko 13 sati. Ukupna dužina puta ,u oba pravca, je oko 20 km.

Kako naglašavaju organizatori, grad Kikinda obezbediće fluorescentne prsluke i osveženje za učesnike, policijsku i medicinsku pratnju, kao i servis za popravku bicikala. Za sve koji žele da se priključe Evropskoj nedelji mobilnosti dovoljan je ispravan bicikl i – dobra volja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.