Kikindska bolnica dobila akreditaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindska bolnica dobila akreditaciju

Svečanim uručenjem rešenja Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Opšta bolnica Kikinda dobila je zvaničnu akreditaciju na period od sedam godina.

Kikindska bolnica našla se tako među najuspešnijim zdravstvenim ustanova u Srbiji koje ispunjavaju najviši stepen vrednovanja kvaliteta rada u oblasti zdravstva.

Kako je prilikom uručivanja sertifikata naglasio Vladimir Arsenović, v.d. direktora Agencije, tokom samog procesa akreditacije kikindska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Opšta bolnica je na osnovu utvrđenih kriterijuma ocenjena u 23 različite oblasti.

Na skali od maksimalnih pet, kikindska bolnica je tokom procesa akreditacije u čak 90 odsto slučajeva vrednovana ocenom 4,5.

„Sedmogodišnju akreditaciju ima jedna trećina zdravstvenih ustanova u Srbiji, a ocene koje je dobila Bolnica u Kikindi svakako predstavljaju izuzetan uspeh svih zaposlenih", naglasio je Vladimir Arsenović prilikom dodele akreditacije.

„Cilj nam je da postanemo lideri u regionu, a to podrazumeva najviši nivo standarda u kvalitetu zdravstvenih usluga i bezbednosti pacijenata, uvek imajući na umu da možemo više i bolje", rekao je dr Mirko Stojisavljević, direktor bolnice.

Prema rečima dr Stoisavljevića, to podrazumeva stalno usavršavanje kadra, maksimalno i racionalno korišćenje resursa, kontinuitet u radu, unapređenje kvaliteta rada, poštovanje procedura i standarda koji garantuju najkvalitetniju zdravstvenu uslugu.

„Funkcionisanje sistema podrazumeva mnogo segmenata, ali su pacijenti uvek u fokusu", rekao je direktor, ističući da zasluga za stečenu akreditaciju pripada svim zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.