Kikinđani očekuju italijanskog investitora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinđani očekuju italijanskog investitora

Pregovori kikindske lokalne samouprave i italijanske komapnije Zoppas o otvaranju fabrike u Kikindi privode se kraju – najavljeno je u opštini Kikinda. Investicija kompanija Zoppas, inače jedne od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju grejača, bila bi podržana i subvencijama države. Ukoliko ta, kako je najavljeno braunfild investicija bude realizovana i ugovor potpisan, fabrika kompanije Zoppas u Kikindi trebala bi da uposli nekoliko stotina radnika. Prijavljivanje zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za posao već je počelo.

Završna faza pregovora kikindske lokalne samouprave i menadžmenta kompanije Zoppas potvrđuju da su otklonjene nedoumice, dogovoreni svi elementi važni za potpisivanje ugovora, kao i da je opština Kikinda ispunila zahteve zainteresovanog investitora. To znači da su ispunjeni svi uslovi da italijanska multinacionalna kompanija Zopas otvori fabriku u Kikindi.

"Vode se završni razgovori sa kompanijom Zoppas koja bi u Kikindi trebalo da otvori fabriku i time obezbedila radna mesta za više stotina radnika. To je jako značajna investicija za Kikindu. To će, najverovatnije biti braunfild investiciji, jer se radi o kratkim rokovima. Lokacija još nije precizirana", rekao je Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda.

Na zahtev kompanije Zoppas, u kikindskoj opštini u toku je prijavljivanje kandidata zainteresovanih za posao u budućoj fabrici. Dnevno pristiže oko 200 prijava.

"Za samo sedam dana, pristiglo je više od 1.200 prijava zainteresovanih radnika. To je prevazišlo i očekivanja investitora, jer su pretpostavljali da neće biti više od 400 lica zainteresovanih za rad u fabrici kompanije Zoppas", naveo je Saša Tanackov, sekretar Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj opštine Kikinda.

U kancelariji u kojoj je prijavljivanje za posao u toku, velike su gužve.

Krah kikindske privrede i vrlo loša ekonomska situacija stvorili su armiju nezaposlenih i prave šanse željnih ljudi. Treba sačekati i zvanično potpisivanje ugovora sa italijanskom kompanijom Zoppas, a to, nadaju se Kikinđani, neće biti jedina investicija i šansa za oporavak severa Banata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.