Kikinda: Pronađeno 300 tona opasnog otpada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Pronađeno 300 tona opasnog otpada

Kikindska policija otkrila je više od 300 tona otpada, za koji se sumnja da može biti opasan. Okolnosti pod kojima se još neimenovana materija našla na ovom mestu, još se istražuju.

U dvorištu nekadašnje fabrike “Hemik” u Kikindi pronađeno je oko 300 tona otpada, za koji se sumnja da se može klasifikovati kao opasan. Otpad, koji se nalazio u džakovima i buradima, otkrili su pripadnici kriminalističke policije u Kikindi

Kako nam je potvrđeno u PU Kikinda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otpad je uzorkovan od strane Instituta Mol, a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine. Detaljnija analiza sledi u narednim danima.

Policija trenutno obezbeđuje lokaciju i utvrđuje okolnosti pod kojim se otpad našao na ovom prostoru, a postupkom rukovodi Javno tužilaštvo u Kikindi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.