Kif: Srbija pouzdan partner po pitanju migrantske krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kif: Srbija pouzdan partner po pitanju migrantske krize

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se danas sa ambasadorom Velike Brtanije Denisom Kifom, koji je istakao da se Srbija pokazala kao odgovoran i pouzdan partner po pitanju migrantske krize.

Đorđević istakao je da bilateralnu saradnju sa Velikom Britanijom odlikuju tradicionalno prijateljski odnosi i iskazao zainteresovanost za dalje intenziviranje saradnje, pre svega po pitanju unapređenja sistema socijalne zaštite.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ministar je rekao da smo otvoreni za sve predloge britanske strane u vezi sa oblastima iz delokruga rada ministarstva u kojima je moguće ostvariti saradnju, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Kif istakao je da se Srbija pokazala kao odgovoran i pouzdan partner po pitanju migrantske krize i da svi preduzeti koraci u cilju zbrinjavanja i obezbeđivanja zaštite migranata u tranzitu, pokazuju ozbiljnost Srbije kao države koja je spremna da odgovori na savremene izazove krize.

U vezi sa rešavanjem problema izazvanih mešovitim migracionim tokovima, Vlada Srbije može da očekuje dalju podršku Velike Britanije, kaze se u saopštenju.

Posebno je istaknuto da će u narednom periodu zajednički fokus biti na intenziviranju saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti, podizanju svesti i preventivnim merama za sprečavanje nasilja u porodici, jačanju inkluzivnih mera za socijalizaciju svih društveno osetljivih grupa, uz podsticajne mere zapošljavanja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kif: Srbija pouzdan partner po pitanju migrantske krize

Izvor: Blic, 18.Avg.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se danas sa ambasadorom Velike Brtanije Denisom Kifom, koji je istakao da se Srbija pokazala kao odgovoran i pouzdan partner po pitanju migrantske krize...Đorđević istakao je da bilateralnu saradnju sa Velikom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.