Kazimir i Karolina pobedila na Vršačkoj pozorišnoj jeseni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2015, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kazimir i Karolina" pobedila na "Vršačkoj pozorišnoj jeseni"

"Kazimir i Karolina" pobednička je predstava na "Vršačkoj pozorišnoj jeseni". Večeras u 20 sati biće izvedena predstava u čast nagrađenih.

Na XXIII Međunarodnom festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen" takmičarski program je završen, a najboljom predstavom proglašena je "Kazimir i Karolina," tekst Eden fon Horvat, u režiji Snežane Trišić i izvođenju glumačkog ansambla Ateljea 212, iz Beograda.

Rediteljki pobedničke beogradske predstave kao i komada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Nosorog" Narodnog pozorišta iz Kikinde, Snežani Trišić dodeljena je nagrada za najbolju režiju.

Glumačke nagrade pripale su Nebojši Iliću za ulogu Šircingera i Jeleni Đokić za ulogu Karoline u predstavi Ateljea 212.

Dobitnik nagrade "Tomislav Pejčić," za najboljeg mladog glumca je Pavle Jerinić za tumačenje lika Deli Jove u predstavi "Bela kafa" "Narodnog pozorišta iz Beograda.

Specijalna nagrada pripala je Ansamblu predstave "Nosorog", tekst Ežena Joneska, kikindskog pozorišta, za upečatljivu kolektivnu igru.

Sve ove odluke o nagradama stručni žiri u sastavu, predsednica Branislava Liješević i članovi Božidar Kalezić i Miroslav Miki Radonjić doneo je jednoglasno.

Na ovogodišnjem pozorišnom festivalu u Sterijinom rodnom gradu nagrada publike pripala banjalučkom teatru za predstavu "Mrešćenje šarana," Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina.

Glumački ansambl Narodnog pozorišta iz Tuzle izvešćeu čast nagrađenih Sterijin komad "Pokondirena tikva", u režiji Aide Bukvić.

Festivalski program završava se prvog novembra dečjom predstavom "Šarene igrarije" tuzlanskog pozorišta od 11 časova i u večernjem terminu od 20 sati nastupom studenata Akademije lepih umetnosti Todoris iz Beograda , predstavom "Play Sterija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.