Kanjiža: Poljoprivrednicima novac za navodnjavanje, priplodna grla...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanjiža: Poljoprivrednicima novac za navodnjavanje, priplodna grla...

Ove godine opština Kanjiža raspisala je pet konkursnih linija, a najveće interesovanje poljoprivrednika bilo je za opremu za navodnjavanje i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla.

Lokalna samouprava subvencioniše 60 odsto ukupne investicije.

Porodica Kiš iz sela Male Pijace konkurisala je za nabavku pet nazimica. Inače bave se i mlečnim govedarstvom, ali zbog neisplativosti te proizvodnje i niske otkupne cene mleka opredelili su se za proizvodnju svinja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Atila Konc iz Horgoša proizvodi lešnik na dva hektara. Jedan zasad je star 18 godina dok je za novi sada dobio bespovratna sredstva od opštine Kanjiža za nabavku sistema za navodnjavanje.

Iz opštine Kanjiža kažu da je veliko interesovanje za subvencije za organsku proizvodnju.

Opština Kanjiža čak sedam odsto od ukupnog budžeta izdvaja za razvoj poljoprivrede, a finansira i uređenje atarskih puteva, protivgradnu zaštitu, održavanje kanalske mreže  finansira poljočuvarsku službu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.