Kanjiža: Kamp bez granica okupiće 150 učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanjiža: "Kamp bez granica" okupiće 150 učenika

Manifestacija "Kamp bez granica" kao deo projekta "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", biće održan u dva termina od 18. do 21. juna i 23. do 26. juna u Kanjiži, sa ciljem afirmacije pozitivnih vrednosti multikulturalizma i promovisanja međusobnog suživota zajednica u Vojvodini.

U dva četvorodnevna kampa učestvovaće blizu 150 učenika i njihovih profesora iz 16 srednjih škola sa teritorije Vojvodine.

Kamp je zamišljen kao mesto na kome će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pored nadmetanja, biti organizovan prateći program i kreativne radionice s ciljem međusobnog upoznavanja, prevazilaženja etničkih predrasuda i jačanja međunacionalnog poverenja, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade, koja je inicijator projekta.

U okviru projekta Pokrajinske vlade "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", manifestaciju organizuju pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Centar za mlade "Ana i Bastian" iz Kanjiže.

"Osnovna ideja potprojekta jeste pružanje prilike učenicima srednjih škola iz Vojvodine da se u okviru dva četvorodnevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, specifičnost ovog potprojekta ogleda se u tome što su ekipe mešovite po svojoj polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika razlicitih škola koje učestvuju u projektu, čime jačaju međusobnu povezanost i poverenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.