Kamenica 3 ukida liste čekanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kamenica 3" ukida liste čekanja

Povodom dana Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici, najavljuje se izgradnja novog objekta "Kamenica 3", kao i kupovina još dva aparata za zračenje, što daje šansu da se u potpunosti ukine lista čekanja.

Iznad objekta u kom se sada radi magnetna rezonanca gradiće se četiri sprata budućeg objekta "Kamenica 3". Iako projekat još nije završen, prema najavi će se u novom krilu Instituta otvoriti prostor za još jednu magnetnu rezonancu, graditi stacionarni deo za zračnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << terapiju, poliklinika i dnevna bolnica.

"Zato što se hemioterapije pacijentima većinom daju u okviru dnevne bolnice i mi dnevno imamo oko 350 pacijenata koji prođu polikliniku i dnevnu bolnicu i jednostavno prostorni kapaciteti više nisu dovoljni da bismo sve pacijente opslužili", kaže Zoran Radovanović, v.d. direktora Instituta za onkologiju.

Na Institutu očekuju i kupovinu još dva aparata za zračenje, te bi sa ukupnih pet, trebalo da u potpunosti nestane lista čekanja.

Radovanović kaže da trenutno rade svi aparati za zračenje, pri čemu jedan, najstariji aparat, koji je u trinaestoj godini eksploatacije, povremeno ima problema.

"No, puštanjem u rad ova nova dva aparata, jedan je pušten u martu, jedan u septembru, mi smo listu čekanja, na kojoj je bilo 720 smanjili za gotovo 40 posto" kaže on..

Radovanović dodaje da za nova dva aparata postoje prazni bunkeri u objektu "Kamenica 1", kao i da će novac biti izdvojen iz pokrajinskog budžeta, te da bi prvi aparat mogao da bude kupljen tokom 2017. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.