Kamate na odloženo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 09:19

Kamate na odloženo

Pauza u otplati obaveza bankama u trajanju od tri meseca, za one koji su to prihvatili, nije se odnosila samo na kredite, već i na druge obaveze poput kamata na dozvoljeni minus i kreditnih kartica, a u Udruženju banaka Srbije za Politiku navode da će se kamate na taj novac platiti odloženo.

Kamatu na dozvoljeni minus u martu platiće krajem juna, za april krajem jula, a za maj krajem avgusta. Ukoliko takvu obavezu imaju i ona im dospeva u narednim mesecima, dobro je da razmisle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li će i u tim mesecima koristiti dozvoljeni minus ili će to previše opteretiti njihove račune, navode u UBS.

Što se tiče naplate kamate iz perioda moratorijuma po kreditnim karticama, zavisno od vrste ugovora koji banka ima sa klijentom, biće nastavljena od jula.

Redovna kamata će se po isteku moratorijuma pripisati nedospeloj glavnici i korisnik će biti u obavezi da plaća minimalni procenat mesečne otplate kako je ugovorom ranije definisano, rečeno je u udruženju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.