Kakve novine nas očekuju na gradskim pijacama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve novine nas očekuju na gradskim pijacama?

Ove godine iz budžeta Grada Novog Sada izdvojeno je 33 miliona dinara za JKP "Tržnica." U koje svrhe će biti upotrebljen taj novac i kakve novine nas očekuju na gradskim pijacama?

Po uzoru na gradske pijace u Španiji, Francuskoj i Nemačkoj, koje su atraktivne destinacije za turiste, i u Beogradu je započeta modernizacija pijaca koje se pretvaraju u prostore za održavanje rok-koncerata, pozornice za klasičnu muziku, igrališta za decu, Noćne markete. U Novom Sadu trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne postoji inicijativa da se ta ideja primeni, a na pijacama vlada zatišje, da li zbog niske temperature ili nedostatka novca, kupaca je sve manje.

Kako navode u JKP "Tržnica", novcem koji im je dodeljen iz budžeta grada, planiraju poboljšanje rada zakupaca kupovinom novih rashladnih vitrina, zatim podizanje montažno-demontažnog magacina na Temerinskoj pijaci, koja je predmet restitucije.

Za sada na području Novog Sada postoji deset pijaca, a planirano je otvaranje nove Satelitske pijace. Prema rečima sugrađana, ponuda proizvoda za domaćinstvo je zadovoljavajuća, a u odnosu na supermarkete, cene su daleko pristupačnije.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.