Kako do digatalne transformacije biznisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 20:07

Kako do digatalne transformacije biznisa

Poslednjeg dana marta otvoren je prvi godišnji konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima koja imaju inovativne biznis ideje ili žele da transformišu poslovanje uvođenjem novih tehnologija. Konkurs je organizovan u okviru starteh programa koji sprovodi naled uz podršku kompanije "Filip Moris". Tim povodom danas je u Novom Sadu održan info dan.

Domaća mikro, mala i srednja preduzeća do 4. juna mogu da konkurišu samostalno ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saradnji sa fakultetima i istraživačkim centrima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava u iznosu od 15.000 do 100.000 dolara. Sredstva su namenjena za ulaganje u digitalnu transformaciju biznisa, istraživanje i uvođenje inovativnih proizvoda i usluga.

“Naročito tražimo one projekte koji predstavljaju inovaciju globalno, koji dovode do novih zapošljavanja, idealno bi bilo da projekat dovodi do novog izvoza, i koji imaju neke benefite, neke dodatne koristi za samu zajednicu”, rekao je Dušan Vasiljev iz NALED-a.

“Zato je bitno da bude uključen i univerzitet i istraživačke institucije Srbije, u ovaj proces, da gledamo da te neke inovacije koje imamo dovedemo do toga da one daju i ekonomske efekte, a da kompanije to komeracijalizuju i da svi od toga imamo neki benefit”, dodao je Milivoje Jovanović, programski direktor Starteć programa.

Planirana su tri javna poziva i dodela okvirno 100 grantova, a izabranim korisnicima biće pružena i podrška za izradu biznis plana, marketinga, dizajna, licenci, sertifikacije.

Najuspešniji korisnici StarTeć programa dobiće priliku da predstave svoje ideje i projekte na investicionim konferencijama u Evropi i svetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.