Kabasti otpad put do deponije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabasti otpad put do deponije

Smeće po gradu je ono na šta se naši sugrađani često žale, ali uzrok toga smo upravo mi. Zbog toga JKP “Čistoća” apeluje na Novosađane da kućno smeće i sav otpad odlažu isključivo u kontejnere i na taj način pomognu u održavanju javne higijene u Novom Sadu i okolini. Najveći problem je odlaganje kabastog otpada pored kontejnera, zbog čega se brže stvaraju deponije.

Svake godine na teritoriji Novog Sada stvori se više hiljada divljih deponija. To nije samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problem za ljude koji pored njih žive, već i za nadležno preduzeće koje po dužnosti čisti smeće iz kontejnera, pa su i za njih deponije vanredne situacije kada ipak izađu na teren.

“Dešava nam se situacija da se u podzemnom kontejneru zaguši otzvor kontejnera nekim kabastim otpadom. Kontejner ostaje prazan, a oko njega se stvara deponija novim odlaganjem otpada”, rekla je Danijela Jankov iz JKP “Gradska čistoća”.

Građani greše i kada bacaju kućno smeće u korpe koje nisu predviđene za to, a ukoliko se desi da su kontejneri puni, savetuje se da se smeće odloži u najbliži sledeći. Kabast otpad ne treba baciti u kontejner niti ga odlagati pored njega. Usluge "Gradske čistoće" podrazumevaju i odnošenje takvog otpada, što se može organizovati individualno, ili po pozivu predsednika skupštine stanara u ime stambene zgrade. Takođe, takav otpad može se odneti i na gradsku deponiju, gde je prijem besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.