KONTEH – sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2022, 20:47

KONTEH – sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi u Novom Sadu

Tehničke nauke postaju sve cenjenije, ne samo u svetu nego i kod nas, a tome u prilog ide i činjenica da je izvoz it industrije iz Srbije poslednjih godina povećan čak tri puta. Taj trend prate Novi Sad, tačnije kompanije koje u njemu posluju i Fakultet tehničkih nauka, čiji su studenti elektrotehnike i ove godine organizovali KONTEH – sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi.

Sajam KONTEH organizovan je 15. put, a ove godine nakon onlajn izdanja prošle nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove i uživo na FTN-u. Organizator je Udruženje studenata elektrotehnike, koji su članovi Evropske asocijacije, a studenti imaju priliku da naprave prvi korak ka zaposlenju. Pored intervjua i radionica, organizuje se i hakaton-takmičenje u programiranju.

"Generalno, šta radimo sve na fakultetu je kvalitetno po mom i mišljenju kolega, a IT sektor svima je jasno da eksponencijalno raste i ne planira skoro da stane", kaže David Arsenijević.

"Ja sam studentkinja druge godine na smeru Inženjerski menadžment na Fakultetu tehničkih nauka na smeru i zahvalna sam Studentskoj organizaciji na ovom događaju gde studenti imaju priliku da se upoznaju sa kompanijama gde mogu nastaviti karijeru posle fakulteta, kako da se ponašaju na razgovoru za posao i kako bi imali više sampouzdanja pri daljoj karijeri", kaže Marija Đaković.

Upravo su dodatne veštine budućih akademaca važne, napominju u Udruženju studenata elektrotehnike.

“To je nešto što mi u Udruženju studenata elektrotehnike negujemo i imamo projekte i radionice gde radimo na poslovnom usavršavanju pa tako nisu toliko tehničke orijentisane teme, više su “meke” veštine, načini komunikacije", kažeSrđan Radujko, koordinator Sajma "KONTEH".

Prednosti ovakvih prezentacija i uopšte studiranja elektrotehnike i srodnih smerova jeste prosperitetna budućnost; zagarantovan posao, a uz to i dobro plaćen. Navedeno najbolje oslikava Novi Sad, koji je postao IT centar u ovom delu jugoistočne Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH održan na FTN-u

Izvor: Blic, 22.Mar.2022, 11:51

Izvoz IT industrije iz Srbije je poslednjih godina povećan čak tri puta, a taj trend među prvima diktira Novi Sad sa kompanijama koje tu posluju i Fakultetom tehničkih nauka koji školuje buduće IT kadrove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.