KBC Zvezdara: Od petka zbrinuto 118 pacijenata, uglavnom mlađe dobi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 10:03

KBC Zvezdara: Od petka zbrinuto 118 pacijenata, uglavnom mlađe dobi

U KBC Zvezdara trenutno je na lečenju 118 pacijenta obolelih od Kovida-19, koji uglavnom imaju lakšu i srednju kliničku sliku, kaže direktor KBC Petar Svorcan.

Svorcan je naveo da pet pacijenta ima težu kliničku sliku, da su smešteni na odeljenju intenzivne nege i da je jedan na respiratoru.

"Naša bolnica je od petka opet počela da radi kao kovid bolnica i od tada smo primili 118 pacijenta", dodao je on za Tv Prva.

Svorcan ističe da su sada pacijenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji dolaze nešto mlađi nego proletos i da imaju uglavnom od 30 do 50 godina.

Najmlađi pacijent ima 19 godina.

Uglavnom kao simptome navode temperaturu, malaksalost i iskašljavanje i kada se utvrdi da je došlo do pneumonije, pacijenti se upućuju na bolničko lečenje, dodao je Svorcan.

On je dodao i da veći deo KBC Zvezdara funkcioniše u takozvanom "nonkovid statusu", odnosno, samo je deo bolnice pretvoren u kovid ambulantu dok većina odeljenja poput očne, ortopedske, ginekološke i urološke ambulante rade uobičajeno i primaju pacijente.

Dr Svorcan napomenuo je i da je odvojeno i osoblje koje radi u kovid ambulanti od onog koje je u nonkovid delu bolnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.