Joža: Vreme da se SVM uozbilji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joža: Vreme da se SVM uozbilji

"Smenjivanje republičkog poslanika Laslo Varge sa mesta potpredsednika SVM-a i njegovo pozivanje na disciplinsku odgovornost ne čini dobro najjačoj stranci Madjara u Srbij", kaže jedan os osnivača Dodaje da je krajnje vreme da se SVM uozbilji, a da uže rukovodstvo prestane sa diktaturom unutar stranke SVM Laslo Joža.

On je kao član Saveta Saveza Vojvođanskih Mađara u otvorenom pismu pozvao članove ovog tela na političku trezvenost.

Podsetimo, pre mesec dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na inicijativu predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora, Savet te partije smenio je potpredsednika stranke Lasla Vargu, dok dugogodišnji član predsedništva te stranke Laslo Joža nije dobio podršku većine za ulazak u predsedništvo stranke.

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da je zatražio od članova Saveta da glasaju o poverenju njemu zbog, kako je naveo, "krize poverenja" unutar stranke.

On je dodao da je od 46 prisutnih članova on dobio poverenje 45 članova, a nakon toga je zatražio da Savet smeni potpredsednika SVM-a i člana predsedništva Lasla Vargu, dok jedan od članova predsedništva i osnivača SVM-a Laslo Joža sinoć nije dobio podršku većine za ulazak u ovo telo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.