Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: LDP ne podržava Statut Vojvodine

KOVIN - Liberalno demokratska partija (LDP) ne podržava Statut Vojvodine jer se o sadržaju tog dokumenta nisu pitali Vojvođani, izjavio je večeras predsednik LDP-a Čedomir Jovanović na predizbornom skupu pred lokalne izbore u Kovinu.

"Ne podržavamo Statut zato što niko nije o tome ništa pitao građane Vojvodine, zato što se donosi partijski i zato što nije usvojen Zakon o nadležnostima Pokrajine", rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da LDP ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može da podržava Vladu Srbije jer "ne može da stigne" brzinu kojom vlada menja predloge.

"Svi njihovi predlozi traju tri dana, potom se menjaju, a LDP ne može u tako kratkom roku da zauzme legitiman stav. Takva politika celo društvo dovodi do beznađa", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da u opštinama poput Kovina "od sve privrede radi samo opština" i dodao da je nepristojno bilo šta predlagati glasačima.

"Sve je potrošeno, sve ideje i predlozi su već više puta davani u formi neostvarenih izbornih obećanja. Potrebna je korenita promena, ali nju građani ne smeju čekati, moraju sami preuzeti inicijativu", rekao je Jovanović.

Vanredni lokalni izbori u Kovinu zakazani su za nedelju, 5. april.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.