Jovan Dejanović dobio Februarsku nagradu Novog Sada

Izvor: Blic, 20.Jan.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovan Dejanović dobio Februarsku nagradu Novog Sada

Jovan Dejanović, najčuveniji gradonačelnik Novog Sada od Drugog svetskog rata do danas, dobitnik je ovogodišnje Februarske nagrade Novog Sada.

Odluku je danas donela Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine grada. Dejanović je bio gradonačelnik Novog Sada u dva mandata, sedamdesetih i osamdesetih godina minulog veka, a ostaće upamćen po tome što su za njegovog mandata sagrađeni Spens, Most slobode i zgrada Srpskog narodnog pozorišta.

Februarska nagrada dodeljuje se povodom Dana grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jovan Dejanović predložen za Februarsku nagradu

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2016

Nekadašnji predsednik Skupštine Novog Sada Jovan Dejanović predložen je za dobitnika Februarske nagrade za 2015. godinu...Komisija za dodelu priznanja Skupštine grada je navela da je odluka doneta jednoglasno, a da će konačnu reč dati odbornici za nekoliko dana...Jovanu Dejanoviću će priznanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.