Region: U BiH 667 obolelih, u Hrvatskoj zaraženo 26 dece do 10 godina i dve bebe, u Severnoj Makedoniji 21 žrtva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 08:48

Region: U BiH 667 obolelih, u Hrvatskoj zaraženo 26 dece do 10 godina i dve bebe, u Severnoj Makedoniji 21 žrtva

U Federaciji BiH registrovano je šest novih slučaja zaraze virusom korona.

Broj pozitivnih na korona virus u BiH se tako povećao na 667 osoba i 26 umrlih, rekao je ministar zdravlja Alen Šeranić na redovnoj konferenciji za novinare.

Šeranić je rekao da je u protekla 24 časa testirano 94 uzorka, od čega su dva pozitivna, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 304.

Dve novoobolele osobe su iz Banjaluke, a reč o bliskim kontaktima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lica koja su ranije evidentirana kao pozitivna.

Šeranić je rekao da su u protekla 24 časa preminula još dva lica, čime je broj preminulih porastao na devet u Republici Srpskoj, a 35 osoba je izlečeno od zaraze.

Prema njegovim rečima, u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci nalazi se 37 pacijenata sa teškom kliničkom formom, a 49 osoba sa lakšom i srednjom kliničkom slikom smešteno je na staroj lokaciji Pulmologije.

Na respiratoru je, kazao je, 10 pacijenata.

Najviše pozitivnih na virus korona je starosti između 30 i 65 godina - 200, a potom stariji od 65 godina kojih je registrovano 43.

U Istri nema novozaraženih

U Istri nije bilo pozitivnih na korona virus, a dva pacijenta su izlečena, pa ih je sada ukupno 11.

Iz istarškog Štaba je saopšteno da među 13 uzoraka brisa nije bilo pozitivnih na korona virus tokom vikenda.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su nova 44 uzorka na korona virus, od kojih je šest pozitivnih, potvrdila je direktorka te ustanove Sebija Izetbegović, za sarajevski portal Klix.

Najviše zaraženih je u Banjaluci - 191.

Crna Gora: Još 10 obolelih od Covid-19, ukupno 233

U Crnoj Gori je od novog korona virusa obolelo još 10 osoba, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 233, saopštio je danas crnogorski Institut za javno zdravlje.

Virus je otkriven kod osam osoba iz Nikšića i dve iz Podgorice, prenosi portal CdM.

Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se više od 6.300 osoba.

Najviše obolelih je u Podgorici - 115, a zatim u Tuzima - 34, Nikšiću - 28, Baru - 19.

Zaražena rodila zdravo dete

U bolnici Kodra danas se porodila žena koja je pre tri dana bila pozitivna na korona virus, a prvi test pokazuje da je beba dobro i negativna, rekao je šef kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović.

On je, na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) rekao da je porođaj obavljen carskim rezom.

"Beba je teška 4.300 grama, dečak je i odvojen je od majke, a sutra će se ponoviti test", naveo je Lazović.

Karantin u Tuzima dao rezultate,četiri dana nema zaraženih

U crnogorskoj opštini Tuzi, koja je u karantinu zbog korona virusa, četvrti dan nema novozaraženih korona virusom, a predsednik opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Mirza Pepić, koji je i sam 12 dana u karantinu u svojoj kući u Malesiji kaže za pogoričku Pobjedu da su mere karantina dale rezultate.

“Volonteri nose najveći teret i daju svoj maksimum kako bi izašli u susret građanima”, kazao je Pepić.

Mere su jako stroge i uključuju izlazak samo u dvorište kuće, bez bilo kakvog kontakta sa spoljnim svetom, pa i najbližim srodnicima i komšijama.

I pored prvih izuzetno pesimističnih prognoza, Tuzi se održavaju na 34 zaražena, što je posledica discipline građana.

“Građani su bezrezervno ispoštovali sve preporuke nadležnih institucija i na taj način smo dokazali odgovornost prema sebi i svojoj zajednici. Verujem da je ujedno to i razlog što već četvrti dan nije zabeležen nijedan slučaj novozaraženih u našoj opštini”, rekao ej Pepić, preneo je podgorički portal CdM.

U Hrvatskoj zaraženo 26 osoba do 10 i 33 od 10 do 20 godina

U Hrvatskoj je korona virusom zaraženo 26-toro dece do 10 godina, a najmlađe ima četiri meseca.

Majka bebe je takođe zaražena korona virusom.

I majka i dete su dobro, nemaju nikakvih simptoma, a njihovo stanje se kontinuirano prati sa velikom pažnjom, izjavio je direktor Hrvatskog instituta za javno zdravlje, Krunoslav Capak.

"Imamo 26 dece do 10 godina i 33 dece, odnosno mladih, od 10 do 20 godina, dakle ukupno 59 osoba do 20 godina", rekao je Capak, prenela je zagrebačka N1 tv.

U Hrvatkoj 1.222 zaraženih, među njima dve bebe

 U Hrvatskoj je potvrđeno 40 novoobolelih od korona virusa i sada ih je ukupno 1.222, među kojima su i dve bebe.

Potvrđen je još jedan smrtni slučaj u Zagrebu, a reč je o muškarcu srednjih godina, koji je pre zaraze korona virusom bio zdrav, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Od početka epidemije u Hrvatskoj, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je 16 smrtnih ishoda.

Slovenija:30 preminulih od korone,više od hiljadu zaraženo

U Sloveniji su umrle još dve osobe zaražene Covid-19, čime je broj smrtnih slučajeva povećan na 30.

Broj potvrđenih slučajeva infekcija povećao se za 24, tako da je zaražena ukupno 1.021 osoba, pokazuju podaci slovenačke vlade.

Na intenzivnoj nezi je 30 pacijenata, a 102 osobe su se oporavile i otpuštene su iz bolnice, prenosi agencija STA.

U Sloveniji su do sada na korona virus testirane 28.253 osobe.

U Severnoj Makedoniji 21 žrtva

U Severnoj Makedoniji umrla su još tri pacijenta od korone virusa i sada je broj umrlih 21, saopštio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

Na onlajn-konferenciji za novinare, Filipče je rekao da su na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju umrli jedan čovek iz Kočana (40) i muškarac iz Tetova (65), koji nisu imali druge bolesti, kao i još jedan pacijent iz Tetova (69)- s tumorom na mozgu.

On je rekao da je izlečeno 30 ljudi, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema podacima makedonskog Ministarstva zdravlja, sa 15 novih slučajeva korona virusa, ukupan broj zaraženih je 570, od čega je više od polovine u Skoplju (239) i u Kumanovu (121).

"Ovo je faza u kojoj očekujemo da raste broj pacijenta i zato je Vlada danas donela dodatne mera ograničavanja kretanja , rekao je Filipče

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

JOŠ 3 SLUČAJA KORONA VIRUSA U BIH: Ukupan broj zaraženih porastao na 659

Izvor: Kurir, 06.Apr.2020

U BIH su potvrđena još tri slučaja zaraze korona virusom, tako da je broj zaraženih porastao na 659.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.