Još malo vremena za nabavku ogreva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još malo vremena za nabavku ogreva

Do grejne sezone ostalo je nešto više od mesec dana, a oni koji koriste čvrsto gorivo imaju još malo vremena da nabave zalihe. Ne samo zbog toga što je trenutno kvalitet najbolji, nego i zbog mogućih poskupljenja.

Novosađani koji nisu na sistemu centralnog grejanja, za ogrev najviše koriste hrast ili bukvu, jer su povoljniji od uglja. Iako je zbog cene i sušenja drveta najbolje kupiti ga tokom leta, neki su dočekali poslednji momenat jer, kako kažu, ranije nisu imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novca.

Cena ogreva se još uvek nije menjala, pa tako za drvo treba da izdvojite oko 6.200 dinara, dok je ugalj skuplji i u zavisnosti od tipa, košta od 8.500 do 19.800 dinara po toni.

"Dobro je ranije pripremiti da bi se drvo lepo osušilo i da bi se dobila potpuna energetska efikasnost iz njega. I kod lignita i uglja je bolje da je malo suvlji. Dobro je što znaju da budu niže cene u ranijem periodu, ovako sada kada dođe septembar, oktobar već malo zna da skoči, mada mi još uvek imamo staru cenu", kaže Branko Bjelić, vlasnik stovarišta.

U cenu je, uglavnom, uključen i transport ogreva, a pored uglja i drva, građani sve više koriste i pelet čija je cena, ove sezone od 20 do 25 dinara po kilogramu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.