Još jedno pomagalo obezbeđeno plastičnim čepovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno pomagalo obezbeđeno plastičnim čepovima

Zahvaljujući akciji Sakupi humani čep, Vrščani su obezbedili još jedno pomagalo. Invalidska kolica Udruženje Parakvad je ovoga puta doniralo Ambulanti Doma zdravlja u Vlajkovcu.

U akciji "Sakupi humani čep" u Vršcu učestvuje preko 130 pravnih lica, i oko 30 hiljada građana, pa ne čudi što je za kratko vreme ponovo sakupljena dovoljna količina za nabavku pomagala. Za invalidska kolica koja su donirana ambulanti u Vlajkovcu sakupljena je tona i 40 kilograma, odnosno 486 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hiljada čepova.

"U jednom kilogramu ima 450 čepova, pa je to zaista velika količina, pun kamion što bi se reklo. Želim da se zahvalim i lokalnoj samoupravi i Domu zdravlja koji su takođe sa nama u akciji, ne samo učestvujući, već nas zaista podržavaju i prate naš rad, a to prate i svi građani, i onda se još više uključuju", navodi predsednik SHUPIK Parakvad VS Dragan Vitorović.

"Trudićemo se i dalje da zajedničkim snagama i druge ambulante opremimo sličnim pomagalima. Zajedničkim dogovorom puno toga smo uradili, i kao što sam rekla, verujem da ćemo uz dobru saradnju puno toga da uradimo i za druga sela", dodaje direktorka vršačkog Doma zdravlja, dr Rodika Petku.

Iako su ambulante po selima dobro opremljene, što je potvrdila i poslednja akreditacija vršačkog Doma zdravlja, nijedna vrsta pomoći nije suvišna:

"Svaka donacija našim pravnim subjektima ili institucijama je značajna, i dobrodošla je saradnja na svim nivoima, naročito sa nevladinim sektorom. Ono što želim da napomenem je da je jedno ovakvo pomagalo neophodno ne samo za osobe sa invaliditetom, već za sve pacijente koji su u stanju određene potrebe i bola, i dovoljno je da njime mogu da se od svog automobila prebace do ambulante, da ne moramo koristiti nosila", istakla je članica gradskog veća Vršca zadužena za oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Ovo je 47 pomagalo obezbeđeno od početka akcije, ne računajući štake i manja sredstva, kojih je takođe bilo zaista puno. Sama akcija spaja humanitarne i društveno odgovorne organizacije, i podiže svest građana – ne samo o potrebi zaštite životne sredine, već i solidarnosti sa drugim licima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.