Još jedna masovna grobnica žrtava Islamske države u Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna masovna grobnica žrtava Islamske države u Iraku

Na zapadu Iraka su nađena tela 48 pripadnika jednog sunitskog plemena koje su ubili pripadnici ekstremističke vojske organizacije Islamska država, rekao je jedan irački zvaničnik.

Leševi su nađeni u provinciji Anbar, zapadno od Iraka, čiji je veći deo okupirala vojska Islamske države, rekao je član provincijske vlade Faleh al-Isavi.

Ubijeni su borci, uglavnom iz plemena Al Bu Nimr, koji su bili u savezništvu sa vladom Iraka, kao i pripadnici snaga bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su pohvatani kada je Islamska država osvojila tu oblast početkom oktobra rekao je Al-Isavi.

To je druga masovna grobnica otkrivena za samo dva dana.

Prethodna je nađena juče, s telima 30 sunitskih boraca koji su ubijeni nekoliko sati ranije. I oni su uhvaćeni u vreme pada grada Hita u ruke snaga Islamske države.

Hit je 140 kilometara zapadno od Bagdada.

"Vlada bi trebalo da pomogne plemenu Al Bu Nimr da uzvrati udarac. Situacija je tragična, a civili napuštaju kuće plašeći se dodatnih represalija", rekao je Al-Isavi.

Islamska država je zaposela po trećinu Sirije i Iraka i proglasila "kalifat".

Američke trupe, koje su sa saveznicima okupirale Irak 2003. godine, povukle su se odatle 2011. godine, a sada akcijom iz vazduha nastoje da pomognu borbu lokalnih snaga protiv Islamske države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak, pronađena još jedna masovna grobnica

Izvor: RTS, 30.Okt.2014

Na zapadu Iraka pronađena tela 48 pripadnika jednog sunitskog plemena koje su ubili pripadnici Islamske države...Tela su pronađena u provinciji Anbar, zapadno od Iraka, čiji je veći deo okupirala vojska Islamske države, rekao je član provincijske vlade Faleh al-Isavi, prenosi Beta...Ubijeni su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.