Još jača veza Novоg Sada i Temišvarа

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jača veza Novоg Sada i Temišvarа

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa danas su razmenili čestitke povodom proglašenja Novog Sada i Temišvara Evropskim prestonicama kulture 2021. godine i ocenili da će to dodatno povezati dva grada pobratima.

Vučević i  Popa su istakli da je izbor Novog Sada i Temišvara za Evropske prestonice kulture 2021. godine još jedan most koji spaja dva grada pobratima.

Razgovarano je o budućim zajedničkim aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novog Sada i Temišvara u okviru priprema za EPK 2021. i ocenjeno je da će od izuzetne važnosti u tom procesu biti iskustva grada Pečuja koji je tu titulu nosio 2010. godine, a koji je pružio punu  podršku Novom Sadu tokom kandidature.

Na sastanku je izražena obostrana namera za dalje razvijanje odnosa u kulturi, obrazovanju, privredi i turizmu, uz napomenu da zajednička titula otvara novo poglavlje pobratimskih relacija i šansu za realizaciju velikih značajnih projekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasadorka Rumunije posetila RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica primio je danas ambasadorku Rumunije u Srbiji Oanu-Kristinu Popu. Na sastanku se razgovaralo o učešću u zajedničkoj promociji Temišvara i Novog Sada, kao evropskih prestonica kulture 2021. godine, učešću zemlje matice u unapređenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.