Jokić odličan, Teo i Bogdan dvocifreni u novom srpskom derbiju (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić odličan, Teo i Bogdan dvocifreni u novom srpskom derbiju (VIDEO)

Nikola Jokić je upisao 23 poena, devet skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte u porazu Denvera na gostovanju San Antoniju – 112:80.

Bio je to četvrti poraz Denvera u poslednjih pet utakmica, a jedini raspoložen za igru uz Jokića bio je Geri Heris sa 18 poena, uz po dva skoka, asistencije i ukradene lopte.

Ekipu San Antonija do pobede su vodili Kavaj Lenard (19 poena, osam skokova, četiri asistencija i 4 "krađe"), koji se vratio na teren posle tri meča, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i bivši Partizanov igrač Davis Bertans sa 18 poena. On je sve poene postigao iza linije za tri poena (6-7), u 14 uzastopnoj pobedi San Antonija na domaćem terenu, što je ujedno i najbolji ligaški skor u "AT&T Centru" od 19 pobeda i 2 poraza.

Domać je ove sezone imao mnogo problema sa povredama i planirana petorka Lenard, Oldridž, Pau Gasol, Parker i Grin odigrala je zajedno samo šest mečeva, od kojih samo dva na domaćem terenu.



"Oni se nisu zaustavljali, smo su išli dalje. Male stvari radili su veoma ubedljivo", rekao je Nikola Jokić.

Klipersima "srpski derbi", Teo i Bogdan dvocifreni

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Sakramento Kingse sa 126:105 u Stejpls centru tačno na polovini sezone u NBA ligi.

I Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović su imali po više od deset poena. Teodosić je za pobednički tim ubacio 11 poena (4/6 iz igre, tri trojke).

Bogdan je imao 13 koševa (5/9, jedna trojka), a obojica su imali po pet asistencija. Tim Miloša Teodosića je od starta nametnuo svoj ritam, a jedino vođstvo su Kingsi imali pri rezultatu 4:0.

Već tada Kingsi počinju da pokazuju boljke koje ih prate tokom čitave sezone. Prvu da startna postava počinje meč užasno, a druga da se odbrana igra vrlo loše.

Domaćin pravi seriju 12:0 i već u prvoj četvrtini pokazuje da se pobednik neće dovoditi u pitanje. Na poluvreme se otišlo sa 64:45, a u nastavku je ekipa Doka Riversa imala i +26 (94:68). Kingsi su sporadično uspevali da smanje razliku, ali bi vrlo brzo padali u igri i Klipersi su nošeni sa 26 poena Lua Vilijamsa lako izašli na kraj sa mladim "Kraljevima" kod kojih je Vili Koli-Stajn imao 23 poena.

Klipersi posle ove pobede prvi put od 7. novembra imaju odnos pobeda i poraza na 50 odsto. Zanimljivo je da su Klipersi pobedili i 11. put kada je u timu Teodosić uz četiri poraza. Dok srpski plej nije igrao, Klipersi su imali skor 10-17.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.