Jesenji Festival cveća u Kuli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenji Festival cveća u Kuli

Jesenji Festival cveća u Kuli brojem posetilaca i vrhunskom ponudom ispunio je očekivanja, a Kuljani su cveće i sadnice mogli da kupe sa popustom od 10 do 50 posto. Festival cveća je već treći put pripremila Turističke organizacije opštine Kula.

U Kramerovoj ulici, glavnom šetalištu u centru Kule po treći put je organizovan Festival cveća. Organizator, Turistička organizacija opštine Kula obezbedila je tezge za proizvođače cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a posetioci iz Kule i okolnih mesta mogli su da kupuju po sniženim cenama.

Jesenji Festival cveća obeležio je bogat asortiman oko 70 učesnika iz cele zemlje, a zanimljivu ponudu ukrasnog bilja i lišćara predstavio je vlasnik rasadnika iz Vrnjačke Banje - Dragan Stanojčić.

"Za ovu jesen imamo izuzetno lepe indijske jorgovane, legistremije svih boja, crvene, bele, ljubičaste, pink. Zatim tu su magnolije, po standardu zimzelene", kaže Dragan Stanojčić.

Jedan od najposećenijih štandova imala je proizvođačica iz Kule Kristina Ilin.

"Proizvođač sam začinskog bilja. Između ostalog imamo matičnjak, mentu, majčinu dušicu, vlašac, lavandu, ruzmarin…", nabraja ona.

Za sve ljubitelje baštovanstva, botanike i hortikulture, festival u Kuli je bio i prilika da započnu jesen kupovinom novih sadnica i da od proizvođača dobiju savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani cveća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.