Jerkov: Sednica o Vojvodini dogovor Čanka s Vučićem i Gojkovićevom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Sednica o Vojvodini dogovor Čanka s Vučićem i Gojkovićevom

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je postignut dogovor između predsednika LSV Nenada Čanka, predsednice Skupštine Maje Gojković i predsednika Aleksandra Vučića da se Predlog zakona o finansiranju Vojvodine nađe na dnevnom redu parlamenta iduće sedmice, s obzirom da je ona, kako kaže, predlagala isti takav zakon, koji se nikada nije našao pred poslanicima.

Jerkov je rekla da je LSV predložio identičan predlog zakona poput njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da je ona od 2016.godine najmanje 57 puta pokušala da "ubedi kolege" da se takav zakon nađe pred poslanicima.

"Očigledno je da bi se nešto ovako našlo na dnevnom redu skupštine neophodno da se postigne dogovor između Nenada Čanka, Maje Gojković i Aleksandra Vučića. Meni nije žao što će se ovaj predlog zakona naći na dnevnom redu, žao mi je jedino što ga Čanak nije ranije uzeo, prepisao i predložio kao svoj", rekla je Jerkov.

Na pitanje da li će demokrate učestvovati u radu te sednice, Jerkov je rekla da će Gojković "pritisnuti zvonce bez obzira da li oni učestvuju, a da građani Vojvodine nisu zaslužili da budu predmet dogovora Čanka, Gojković i Vučića".

"Ne verujem da ima potrebe da budemo tamo, očigledno je sve već dogovoreno, većina obezbeđena,a plašim se da su i mnoge rasprave koje će se tamo voditi već dobro unapred pripremljene", zaključila je Jerkov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čankov predlog u Skupštini: Što sad? Pitajte nekog drugog

Izvor: B92, 12.Mar.2019

Lider LSV Nenad Čanak, čiji će se Predlog zakona o finansiranju Vojvodine naći na dnevnom redu parlamenta, pitao je novinare zašto da se pravda zbog toga...Čanak je rekao da LSV već dugi niz godina traži da se takav zakon uvrsti na dnevni red i da mu je prethodni ministar finansija Dušan Vujović...

Nastavak na B92...

Jerkov: LSV podneo identičan Predlog zakona o finansiranju Vojvodine koji sam podnosila bar 57 puta

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Mar.2019

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da su poslanici Loge socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Skupštini Srbije podneli Predlog zakona o finansiranju Vojvodine identičan njenom, koji je ona podnosila parlamentu najmanje 57 puta...Jerkov je novinarima u Skupštini Srbije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zakon o finansiranju Vojvodine - ustavna potreba za autonomijom ili dogovor s vlašću?

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2019, 11:54

Predlog zakona o finansiranju Vojvodine, zajedno sa predlogom rezolucije Skupštine Srbije o Vojvodini, naći će se pred poslanicima republičkog parlamenta na narednoj sednici, 20. marta...Predloge ova dva akta podnela su tri poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak, Olena Papuga i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.