Jemen: Najmanje osam migranata poginulo u požaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 08:21

Jemen: Najmanje osam migranata poginulo u požaru

Najmanje osam ljudi je poginulo, a povređeno je više od 170 u požaru koji je juče izbio u pritvornom centru za migrante u glavnom gradu Jemena, saopštila je Agencija za migracije Ujedinjenih nacija.

Agencija UN je navela da je uzrok požara u Sani još uvek nepoznat, prenosi AP.

Preko 90 migranata nalazi se u teškom stanju.

Pritvornim centrom upravljaju pripadnici pobunjeničkog pokreta Huti, koji kontrolišu glavni grad od kada je pre više od šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina izbio sukob u Jemenu.

Oni su saopštili da istražuju uzroke požara.

Zvaničnica Ujedinjenih nacija koja je zatražila anonimnost izjavila je da je požar izbio u hangaru u blizini glavne zgrade pritvornog centra u kojem je boravilo više od 700 migranata.

Većina migranata uhapšena je u severnoj provinciji Sada, dok su pokušavali da pređu u Saudijsku Arabiju, dodala je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.