Javno slušanje radio-igre za decu Maja Majušna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javno slušanje radio-igre za decu "Maja Majušna"

Povodom obeležavanja 40. godina radio-igre za decu, učenici trećeg razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Sadu prisustvovaće javnom slušanju radio-igre za decu "Maja Majušna" u četvrtak, 20. oktobra od 9.30 do 10.30 u dramskoj režiji Radio Novog Sada. Cilj javnog slušanja je da se deca upoznaju sa ovim žanrom i dečijim programom Radio Novog Sada i uživaju u carstvu dobrog zvuka, glumačke interpretacije i klasične muzike.

Delo "Maja Majušna" predstavljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Radio-televiziju Vojvodine na festivalu ,"Prix Marulić" na Hvaru 2012. godine. Osobenost ove radio-drame je u načinu interpretacije i u zvučnom bogatstvu, a sve je obojeno klasičnom muzikom, dok jedan glas dramske umetnice Jovane Cavnić tumači sve uloge. Urednica emisije je Mirjana Petrušić, a ton majstor je Zlatoje Čolović.

Sa decom će razgovarati autorka dečjih emisija Prvog programa radija RTV-a Mirjana Petrušić Zmajjovana, rediteljka Maja Grgić i dramaturškinja Marija Ardeljan i tom prilikom predstaviti i emisije za decu koje se emituju na Prvom programu radija RTV-a: A sad ja, Tinejdž svet i Dečiji budilnik.

Svi zainteresovani koji žele da slušaju radio – igru "Maja Majušna" u dramskoj režiji Radio Novog Sada mogu poslati prijave na zmajovana@gmail.com.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.