Javna tribina: Problem zapošljavanja Romkinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna tribina: Problem zapošljavanja Romkinja

SOMBOR - Danas će u zgradi SO Sombor, sa početkom u 11 sati, biti održana javna tribina na temu „Zapošljavanje Romkinja u institucije sistema", u kojoj će učestvovati predstavnici lokalne samouprave i institucija opštine Sombor, zdravstvenog centra „Dr Radivoj Simonović", predstavnici JKP „Čistoća", „Srbija Šume", Nacionalne službe za zapošljavanje i predstavnik Školske uprave.

Tribinu organizuje Udruženje građana i građanki „Eureka" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Sombora sa ciljem informisanja javnosti i predstavnika/ca lokalne samouprave o problemima Roma i Romkinja u svojoj opštini, sa akcentom na problem nezaposlenosti obrazovanih Romkinja i potrebi njihovog uključivanja i zapošljavanja u institucije sistema.

Tribina je deo projektnih aktivnosti „Predstavljanje CEDAW Konvencije i Zaključnih komentara Komiteta UN u cilju poboljšanja položaja Romkinja" koji sprovodi Zavod za ravnopravnost polova AP Vojvodine uz donatorsku podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.