Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jarkovačka škola posle 35 godina dobila nove klupe i stolice

JARKOVAC - Pokrajinski sekretar za obrazovanje dr Jegeš Zoltan posetio je danas osnovnu školu "Veljko Đuričin" u selu Jarkovac u Banatu, kojoj je nedavno uručen poklon, donacija Katoličke crkve, devedeset školskih klupa i stolica, i računar namenjen učenicima. Prigodnoj svečanosti organizovanoj povodom primopredaje donacije, u ime darodavca, prisustvovao je Nj.E. Apostolski nuncij u Srbiji monsinjor Euđenijo Zbarbaro.

Direktor škole Ljubomir Krišan zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se na poklonu rečima da su đačke klupe i stolice u školi, sada napokon zamenjene, bile stare najmanje tridesetpet godina. Škola Veljko Đuričin ove godine upisala je 27 đaka prvaka, najveći broj u svim okolnim selima, a ova donacija vredna sedamstotina hiljada dinara pomogla je da bude rešen jedan od problema koji je najviše smetao učenicima, kojih ukupno ima 185, da normalno prate nastavu.

Pored Pokrajinskog sekretara za obrazovanje i monsinjora Zbarbara koji je zahvalio na srdačnom prijemu i potvrdio da će nastaviti da pomaže školama i bolnicama u Vojvodini, primopredaji donacije prisutvovali su predstavnici lokalne zajednice i SPC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.