Jačanje saradnje sa Kenijom u oblasti poljoprivrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje saradnje sa Kenijom u oblasti poljoprivrede

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević sastao se danas sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Republike Kenije Ababuom Namvambom sa kojim je razgovarao o unapređivanju saradnje u oblasti poljoprivrede.

Radojević je gostima iz Kenije predstavio potencijale AP Vojvodine i mere agrarne politike, kojima Pokrajinska vlada podstiče razvoj poljoprivrede, osvrnuvši se na izvozne potencijale poljoprivrednih proizvoda Vojvodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno onih koji nisu genetski modifikovani.

Radojević je podsetio da je Vojvodina dominantno agrarno područje, u čijoj ukupnoj teritoriji oko 74 odsto čine obradive površine, odnosno 1,6 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, ističući ugled i kvalitet Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i Instituta Biosens u postizanju visokih prinosa.

Na sastanku je posebno bilo reči o saradnji u oblasti prehrambene i prerađivačke industrije, digitalizaciji poljoprivrede u kontekstu globalnih klimatskih promena, o proizvodnji poljoprivrednih mašina i procesne opreme i transfera tehnologija i znanja na planu semenske proizvodnje, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Kako se dodaje, Radojević i Namvamba su konstatovali da Srbija i Kenija imaju dugu tradiciju dobrih odnosa, dok se Radojević posebno zahvalio na principijelnoj podršci koju je Kenija pokazala po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Namvamba je naglasio da Kenija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da u Srbiji vidi sigurnog i lojalnog partnera za saradnju i prijateljstvo.

Jedna od tema koja je bila u fokusu današnjeg susreta bila je i povezivanje univerziteta i naučnih instituta AP Vojvodine i Kenije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jačanje saradnje sa Kenijom u oblasti poljoprivrede

Izvor: B92, 21.Feb.2020

Nova Sad -- Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević sastao se sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Kenije Ababuom Namvambom...Radojević je gostima iz Kenije predstavio potencijale AP Vojvodine i mere agrarne politike, kojima Pokrajinska vlada podstiče razvoj poljoprivrede,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.