Jačanje saradnje RTV i Rumunske državne televizije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023, 05:31

Jačanje saradnje RTV i Rumunske državne televizije

Ambasadorka Rumunije u Srbiji Nj. E. Silvia Davidoiu posetila je Radio-televiziju Vojvodine i sastala se sa v.d. generalnog direktora naše medijske kuće Jožefom Klemom.

Oni su razgovarali o mogućnostima saradnje, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijeg i raznovrsnijeg programa na rumunskom jeziku.

"Drago mi je da u Radio-televiziji Vojvodine postoje redakcije na rumunskom jeziku. Naša saradnja će se, ubuduće, ogledati u zajedničkim projektima Radio-televizije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojvodine i Rumunske državne televizije. Kao ambasada ćemo pokušati da stupimo u kontakt sa Rumunskom državnom televizijom i radi projekata, poput kurseva za, na primer, lektore, kako bi nastavile da postoje redakcije na rumunskom jeziku u okviru RTV-a. Drago nam je da postoje te redakcije, jer je to jedini način da postoji veza sa matičnom državom", izjavila je ambasadorka Rumunije u Srbiji Nj. E. Silvia Davidoiu.

Obezbeđivanje jezičkog i stručnog usavršavanja svih nacionalnih zajednica, koje proizvode program, predstavlja jedan od prioriteta Radio-televizije Vojvodine, istakao je v. d. generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Jožef Klem.

"Kao što znate, mi proizvodimo program na 16 jezika, među kojima je i rumunski jezik. Naš cilj je da pomoću Ambasade Rumunije obezbedimo programske sadržaje, koji će obogatiti našu programsku ponudu i na radiju i na televiziji. Pričali smo i o mogućnostima za obogaćenje programa kroz rumunske filmove. Isto tako se nadamo da ćemo, uz njihovu pomoć, obezbediti stručnjake koji će moći da pomognu našim kolegama, koji proizvode program na rumunskom jeziku, da se jezički i stručno usavršavaju", rekao je Klem.

Sastanku su prisustvovali i savetnik ambasadorke Rumunije Adrian Abrudan, koordinatorka u kabinetu generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Jelena Radaković, kao i odgovorne urednice redakcija televizijskog i radijskog programa na rumunskom jeziku, Đorđeta Sekošan i Mariana Olar.

Nakon sastanka, gosti su obišli pomenute redakcije i novu zgradu pokrajinskog javnog servisa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore posetio RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Boris Raonić i v. d. generalnog direktora pokrajinskog javnog servisa Jožef Klem razgovarali su o mogućnostima i vidovima saradnje. Složili su se u tome da zajednički rad na međunarodnom nivou ima veliki potencijal, čiji bi razvoj doveo do još sadržajnijeg...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.