Ja biram - Tehničar za robotiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2018, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja biram - Tehničar za robotiku"

Osnovna znanja iz oblasti mašinstva, programiranje CNC mašina, ali i robota-sve ovo čeka učenike koji se opredele da upišu smer - tehničar za robotiku u Mašinskoj školi u Novom Sadu. Mnogi od njih nastavljaju dalje studije na Fakultetu tehničkih nauka, a predrasuda je da je ovo isključivo "muški smer" jer se i mnoge devojke opredeljuju da ovladaju znanjem i veštinama koje im ovaj smer pruža.

Tinejdžerke Mila i Sara nastavljaju druženje uprkos obavezama u školi, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vožnje rolera smenjuju se razne teme, poput polaganja male mature, drugarstva, ali i njegovog naličja, a to su svi vidovi nasilja. Budi svoj, poštuj sebe, a ako ti se nešto ne dopada, kaži to jasno i glasno. Da li su nasilnici u stvari kukavice, kako ih prepoznati i kako reagovati na pravi način-odgovor nam daje Danijela Jovanović, pedagog.

"Naučni" deo emisije, "Ja biram" podsetiće nas na predikatske rečenice, iz matematike su na „jelovniku“ jednačine, dok vas iz fizike pitamo kojoj vrsti kretanja pripada let košarkaške lopte, kretanje lifta, curenje vode iz česme?

Emisiju možete pogledati sutra od 9:20 na RTV1.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.