Ja biram: Ekolozi (RTV1, 9,25)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2021, 07:08

Ja biram: Ekolozi (RTV1, 9,25)

U današnje vreme, kada se sve češće govori o zaštiti životne sredine, zagađenju vazduha i vode, postavlja se pitanje: imamao li dovoljno stručnih kadrova koji bi se time u budućnosti mogli baviti? Jedan od odgovora pruža i Tehnička škola „Pavle Savić“ koja školuje učenike za zvanje-tehničar za zaštitu životne sredine.

Ovaj četvorogodišnji smer namenjen je pre svega onima koji vole istraživački rad, a neki od poslova kojima se kasnije bave su merenje i detekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << intenziteta zagađenja životne sredine, pravilan rad sa potencijalno opasnim materijama, prilagođavanje tehnologije standardima i propisima.

Učenik se osposobljava da po potrebi ispituje vazduh, vodu i zemljište i priprema ih za procese prečišćavanja. Ovaj četvorogodišnji smer je i dobra osnova za nastavak studija, posebno kada su u pitanju stručni predmeti jer zahvaljujući dobro opremljenim laboratorijama i stručnom nastavnom kadru, učenici dobijaju sva potrebna znanja i kompetencije.

U delu emisije koja je posvećena pripremi za završni ispit, učenicima osmih razreda ponudećemo rešenja i objašnjenja za zadatak iz fizike i pitanje iz istorije-najlakši put da provere svoje znanje na zabavan i efikasan način.

Emisiju možete pogledati danas na RTV1 u 9,25 časova

Voditeljka: Mila Pajić

Urednica: Vesna Konja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.