Izvor: Magyar Szó, 28.Jan.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JKP „Čistoća i zelenilo“ profitabilni

Pre oko godinu i po dana, JKP „Čistoća i zelenilo“ su dobili novo rukovodstvo, koje je u periodu nakon skandala, vezanih za preduzeće, mnogo poradilo na tome da stanje dovede u red, i da firma krene putem razvoja. Jedan od rezultata je da je JKP uspelo da „očisti“ ne samo ogroman dug preduzeća, nego je u prošloj godini firma postala i profitabilna.

„Prema revizorskoj službi, gubici JKP-a su pre 15 meseci iznosili 165 miliona dinara. Kada sam kao v.d. direktor u decembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << 2013. godine došao na čelo preduzeća, morali smo sprovesti brojne reorganizacije i mere štednje, što je dovelo do rezultata, i sada mogu izjaviti da se JKP otarasio dugova, odnosno, da je 2013. godinu zaključilo sa profitom od 27 miliona dinara. Već znamo da smo prošle godine ostvarili još veći dobitak, mada tačne podatke još nemamo. Do sada nam je dug bio tri puta veći nego što su bili naši prihodi, ali smo ovaj trend okrenuli, te nam danas potraživanja premašuju dugove čak tri puta. Mnogo smo uštedeli na gorivu, jer je prošle godine potrošnja goriva smanjena za 300 tona. Morali smo dati otkaz nekim radnicima; prvenstveno onima koji se nisu redovno pojavljivali na poslu, koji su za radno vreme konzumirali alkohol, i onima koje smo uhvatili u krađi. Na njihova mesta su došli drugi; radnike smo primali isključivo u proizvodnju, a broj zaposlenih u kancelarijama nismo povećavali. Uspeli smo, iz svoje snage, o svoj trošak i sa našim radnicima, obnoviti zgradu preduzeća, uredili smo krov, promenili oluke i okrečili smo prostorije. Drastično smo smanjili administraciju; ranije je bilo četiri zamenika direktora, danas nemamo niti jednog. Deo mašina za rad je bio u veoma lošem stanju. Šta smo mogli, popravili smo, a grad nam je pomogao sa 9 miliona dinara. Od tih para smo mogli popraviti stanje u delu firme koji se bavi održavanjem zelenih površina. Potrebne su nam cisterne, sa kojima bi prali ulice, komunalna vozila i kamioni sa otvorenim platoima, koji se koriste u zimskoj službu. Uprkos navedenome, mogu izjaviti da smo vozni park doveli u funkcionalno stanje, koje će se pre ili kasnije morati obnoviti“, izjavio je za „Mađar so“ direktor JKP „Čistoća i zelenilo“, Slobodan Milošev.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.