Izvršitelj: Nema zainteresovanih kupaca za imovinu “Agroživa”

Izvor: Blic, 18.Feb.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršitelj: Nema zainteresovanih kupaca za imovinu “Agroživa”

Prva javna prodaja imovine kompanije za proizvodnju živinskog mesa “Agroživ” u stečaju iz Žitišta nije uspešno završena jer nije bilo zainteresovanih kupaca, izjavio je danas izvršitelj Dragan Božić.

- U skorije vreme će biti zakazana druga javna prodaja gde očekujemo

više zainteresovanih i smatram da će se tu postići fer i odgovarajuća cena - rekao je Božić.

Prodaja imovine zakazana je kako bi se namirila potraživanja poverioca - firme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “Novi Bek” iz Beograda.

Popis i procena stvari izvršena je krajem prošle godine, a među popisanim stvarima su proizvodne mašine - linije za klanje i čerupanje, otkoštavanje, hlađenje i druge, a koje čine jednu proizvodnu liniju, procenjene vrednosti 314,7 miliona dinara.

Početna cena za današnju prodaju bila je 60 odsto od procenjene vrednosti.

Izvršitelji su već sprovodili prodaje u “Agroživu”, a tada su na prodaju, između ostalog, nuđeni automobili i ugostiteljski objekat u vlasništvu te kompanije.

Vlasnik “Agroživa” je Javno preduzeće “Srbijagas”, a to nekada uspešno preduzeće za preradu pilećeg mesa zapalo je u ozbiljne poslovne probleme, proizvodnaja je obustavljena, a pogone je zakupila beogradska firma “Mibras”.

U pogonima je zaposlen manji broj radnika, a njih 600 su promenom

vlasnika ostali bez posla i u štrajku su od maja prošle godine.

Oni traže isplatu zaostalih zarada, izradu socijalnog programa i konačno rešavanje statusa radnika kompanije “Agroživ”.

Radnici su i danas bili pred zgradom opštine žitište, ali im privatno obezbedjenje nije dozvolilo ulazak u zgradu.

Predsednik opštine Mitar Vučurević je ranije izjavio da će se zalagati da se reši problem radnika, ali da neće dozvoliti da oni remete funkcionisanje opštinske administracije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema zainteresovanih kupaca za imovinu Agroživa

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2015

Prva javna prodaja imovine kompanije za proizvodnju živinskog mesa Agroživ u stečaju iz Žitišta nije uspešno završena jer nije bilo zainteresovanih kupaca, izjavio je danas izvršitelj Dragan Božić..."U skorije vreme će biti zakazana druga javna prodaja gde očekujemo više zainteresovanih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.