Izložba Zamrznuti tonovi Marka Ristića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Zamrznuti tonovi" Marka Ristića

Autorska izložba fotografija "Zamrznuti tonovi" Marka Ristića biće otvorena 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru festivala "Novi Sad Open Art 2017" koji promoviše umetnike do 35 godina i približava savremenu umetnost građanima kroz interaktivne sadržaje.

Na izložbi će biti prikazane fotografije sa koncerata koje su nastale tokom prethodnih devet godina - od "Goblina", čiji je Ristić oficijalni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova, do velikih sastava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poput "The Podigy", "Slayer" i "The Killers" ili Merlina Mansona.

Marko Ristić radi kao oficijalni fotograf bendova "Goblini" i "Ritam nereda", zatim kao oficijalni fotograf "Exit" festivala i još nekoliko regionalnih festivala, a takođe je glavni i odgovorni urednik magazina "Hardwired", nekadašnjeg "Nocturne" magazina.

Izložbu "Zamrznuti tonovi" će svojim nastupom otvoriti domaći bend čije ime autor ne želi da otkriva, ali kaže da će to biti neki od vodećih sastava u regionu.

"Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij, on u stvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rokenrola gde mi, kao puki posmatrači, u stvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da 'omirišemo'", ističe frontmen "Goblina" Branko Golubović.

On primećuje da su Ristićeve fotografije nepredvidljive i pune "onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva".

Izložba "Zamrznuti tonovi" biće otvorena do 8. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.