Izložba Windows 99 i koncert Šansonom za mir u Svilari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2019, 05:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Windows 99" i koncert "Šansonom za mir" u Svilari

Danas, 20 godina kasnije, na godišnjicu bombardovanja Novog Sada, imaćemo ponovo priliku da ispratimo izložbu postera "Windows 99", autora Miloša Jovanovića – Hamera, koja će biti održana u 18.30 u kulturnoj stanici Svilara. 

Izložba je napravljena za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine i kombinuje najpoznatnije korporativne vizuelne identitete Zapada sa tadašnjim vanrednim stanjem bombardovanog Novog Sada.

Izložba je obišla 20 gradova širom sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a projekat „Windows 99" proglašen za projekat godine u Evropi. "Windows 99" je među retkim kulturnim proizvodima sa ovih prostora koji uspevaju da preskoče civilizacijsko-kulturološke barijere.

Na izložbi će govoriti kreativni tvorac izložbe Aleksandra Jovanović, Voja Žanetić i Vladimir Čeh.

Koncert "Šansonom za mir" koji će izvesti renomirani izvođač šansona iz Pariza Luk - Antoan Salmon i naš najbolji šansonjer Loran Prokopić poslaće, na dvadesetu godišnjicu bombardovanja, poruku mira iz Svilare. Pored šansona, publika će imati jedinstvenu priliku da uživa i u zvuku vergla, ali i da u razgovoru sa umetnicima sazna o ulozi šansone u francuskoj istoriji i kulturi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.