Izložba Novo lice Novog Sada - priče iz legata Jovana Dejanovića u SNP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Novo lice Novog Sada - priče iz legata Jovana Dejanovića" u SNP-u

U holu Srpskog narodnog pozorišta postavljena je izložba pod nazivom "Novo lice Novog Sada - priče iz legata Jovana Dejanovića". Na jedinstvenoj izložbi prikazani su nesvakidašnji predmeti i dokumenta, više od dve hiljade fotografija, spomen plakete gradova pobratima i mnoge druge muzeološke vrednosti.

Osmogodišnji mandat Jovana Dejanovića ostaće upamćen po dinamičnom razvoju Novog Sada, kada su ostvareni brojni projekti koji su trajno promenili lice Novog Sada, reči >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su kojima je otvorena izložba posvećena jednom gradonačelniku Novog Sada.

Kao baštinu kulturne prošlosti Novog Sada, Muzej Vojvodine 2017. godine je imao čast da dobije na čuvanje Legat Jovana Dejanovića, a ovog 15. januara prikazao jedinstvenu zbirku predmeta iz istorije Novog Sada i života nekadašnjeg gradonačelnika.

Kako bi se publika upoznala sa sadržajem legata, izložba je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Gradske uprave za kulturu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.