Izlicitirano blizu 3.000 hektara državne zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlicitirano blizu 3.000 hektara državne zemlje

SREMSKA MITROVICA - Na drugoj licitaciji izdavanja u jednogodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na području Sremske Mitrovice u zakup je dato svih ponuđenih 2.927 hektara, potvrđeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Ponuđene površine su izdate u zakup po prosečnoj ceni od 25.600 dinara po hektaru, a najveća izlicitirana cena bila je 50.000 dinara.

Prošle godine prosečno izlicitirana cena iznosila je 30.000 dinara.

Početna licitaciona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cena bila je od 9.000 do 18.000 dinara.

U zakup je dato 79 parcela u 13 katastarskih opština, što čini manje od polovine ukupnog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na području Sremske Mitrovcice, gde je u svojini države ukupno 6.684 hektara.

Oko 1.000 hektara ovih oranica dato je na korišćenje bez naknade Kazneno-popravnom zavodu, a 68 hektara je ustupljeno na korišćenje, bez naknade na tri godine, Poljoprivrednom institutu "Petar Drezgić".

Ostale površine u državnom vlasništvu i dalje koriste poljoprivredne organizacije "Mitrosrem" i "Pinki", a biće ponuđene u zakup kada se u putpunosti reše razgraničenja poseda i vlasnički i suvlasnički odnosi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren javni oglas o otkupu zemljišta u Prijedoru

Izvor: Capital.ba, 17.Nov.2008

BANJALUKA, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) raspisalo je danas javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini RS na području opštine Prijedor. U zakup će biti dato 335,5 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini RS, a maksimalna površina...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.