Izleti kajakom po Staroj Tisi i Dunavu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2021, 12:59

Izleti kajakom po Staroj Tisi i Dunavu (AUDIO)

Izleti na vodi izuzetno su prijatni po visokim temperaturama. U Sportsko-rekreativnom udruženju "Narval" organizuju upravo takve ture, a izleti su prilagođeni svim starosnim kategorijama kaže vlasnik Kolja Rapajić.

"Ti kajaci sa kojima ja radim su multifunkcionalni odnosno imaju ravnu konstrukciju. Po definiciji, to su standup perl board daske koje zbog svoje ogromne širine i mogućnosti konverzije u kajak vi možete veslati kao kajak, kao stand up perl board tj. možete da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stojite na njima a ono što je najzanimljivije od svega, baš zbog te ravne konstrukcije i nemanja tih stranica, to vam je kao "dušek na vodi " rekao je Rapajić.

Izleti koje  udruženje organizuje su koncipirani tako da se ni u jednom momentu ne ide uzvodno. Ili je to stajaća voda, npr. Stara Tisa u blizini Čuruga koji je ekološki zaštićen park prirode, ili ako je bilo šta vezano za Dunav ili rukavac Dunava, uvek se ide nizvodno.

"Ljudi ne moraju imati prethodnog iskustva niti ih forsiramo da idu uzvodno, akcenat je na uživanju, uglavnom se ne izlazi na otvoreni Dunav" kaže kajakaški trener Rapajić.

Ako se organizuje izlet kroz prelepi rakovački Dunavac, organizovan je i prevoz do Beočina, do restorana Karaš, odakle se spušta kroz Rakovački Dunavac gde opet dolazi prevoz za izletnike i vraća ih za Novi Sad.

Kad je u pitanju izlet kroz Staru Tisu, prevoz je individualan, dolazi se po grupama, pa se vesla.

"Stara Tisa je kao giganstki olimpijski bazen, uvek isti, bez mulja, po čistoći je druga u Evropi u svojoj kategoriji".

Najstarija učesnica do sada je bila Eržebet iz Novog Sada, ima 75 godina, protekle nedelje je uzela kajak opciju, skakala i penjala se na dasku. Dakle, starosno ograničenje za ove izlete stvarno ne postoji.

Udruženje "Narval" možete naći na veb stranici narvalns.com i svim društvenim mrežama pod imenom rapajić kolja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.