Izvor: Blic, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubili vlast, ne daju fotelje

RUMA - Zbog samovolje Srđana Nikolića, predsednika opštine Ruma, novoizabrani direktori javnih preduzeća ne mogu da zauzmu svoja radna mesta. Nikolić je direktorima koje je razrešila novoizabrana odbornička većina naredio da ne napuštaju dosadašnja radna mesta. Zakonska primopredaja dužnosti obavljena je jedino u Domu zdravlja u Rumi, gde je dosadašnja direktorica dr Ruža Novčić predala dužnost novoizabranoj direktorici dr Snežani Bojanić-Stojić - rekao je Nenad Borović, novoizabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednik SO Ruma .

Borovićev izbor podržali su Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i republička Vlada.

- Razrešeni direktori ne napuštaju fotelje jer im je Srđan Nikolić strogo naredio da svoja dosadašnja radna mesta zadrže. Osim toga, Nikolić i rumski radikali uzimaju za pravo da na svoj način tumače stav Milana Markovića, ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, da su socijalisti i radikali izgubili skupštinsku većinu u Rumi, a da novu većinu predvodi Demokratska stranka. Na to su odgovorili da je ministrovo pismeno tumačenje „dopis", ili „ljubavno pismo koje ih ni na šta ne obavezuje". Opstrukcija koja se vrši u Rumi i u 16 sela opštine, mora biti prekinuta - kaže Nenad Borović.

Na poslednje dve sednice novoizabrane demokratske većine, direktorskih dužnosti razrešeni su direktori javnih preduzeća: JP za gradsko građevinsko zemljište i puteve , „Plan", „Gas Ruma" , „Vodovod" , „Stambeno" , Gradske biblioteke kao i Doma zdravlja u Rumi. Jedino je Angelina Sibinčić ostala na mestu direktora JP „Komunalac" .

Nova parlamentarna većina razrešila je dužnosti i svih devet članova Opštinskog veća, ali nove može da imenuje samo Srđan Nikolić.

Razrešeni su predsednik i članovi kadrovsko-administrativne komisije, izborne komisije, a na njihova mesta imenovani su novi kadrovi iz DS i njihovih koalicionih partnera.

Međutim, novoizabranu parlamentarnu većinu koalicija SRS - SPS ne priznaje, a Srđan Nikolić tvrdi da su Nenad Borović i Milan Smiljanić, samozvani predsednik odnosno zamenik SO Ruma.

Sve Dokmanovićeve stranke

Odbornik Radonja Dokmanović je kao član SRS postao član gradskog parlamenta, a potom je više puta menjao boje. Predstavljao se kao nezavisni odbornik koji simpatiše demokratski blok, vraćao se među radikale, zatim bio član Nove Srbije i ponovo vratio radikalima. Minulog utorka Dokmanović je glas za kvorum dao demokratskom bloku na sednici SO Ruma, a sutradan je na sednici gradskog parlamenta svoj glas dao predstavnicima bivše lokalne vlasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.